L'incendi

L'alcalde de CIU


No han passat ni quatre dies de la campanya electoral i començo a pensar que al principal adversari del nostre àngel -que va camí de guanyar-se dues ales més i ja seria arcàngel-, això és CiU, li és bastant igual el resultat que pugui obtenir Joan Ramon Zaballos en aquesta lluita desigual que voldríem passés ràpida. Aquestes eleccions són un pur tràmit. El que puguin dir i fer els candidats interessa bastant poc, només a polítics i periodistes, i entre aquests es pensa que l’única incògnita que cal aclarir és si Ros mantindrà la majoria absoluta. Ja farem una porra, ja, però més aviat crec que l’única incògnita és si superarà els disset que Siurana ja va obtenir en el seu dia.
   A CiU li es igual el resultat que obtingui Zaballos perquè on hi ha el principal front de batalla és a Barcelona, on Trias és a punt de recollir la collita de molts anys a l’oposició picant pedra. Bastir una oposició que com formigueta va guardant molles de pa, sense cap repercussió mediàtica, però constantment, és precisament el que no ha fet mai la federació nacionalista a Lleida, que cremava els candidats, quan no es cremaven ells tots sols. Si per casualitat Zaballos obtingués alguna cosa més que fa quatre anys, es donaria i es donarien per satisfets.
   CiU no pot jugar fort perquè un candidat nou te moltes limitacions. Si a més és independent vulguis que no s’ha de guanyar l’estima i el respecte de militants i simpatitzants. Zaballos presenta una imatge de candidesa i un programa electoral que conté més bones intencions que projectes que sap que no pot prometre. Li interessa que el debat es polaritzi entre ell i Ros però deu tenir molts dubtes, se li nota que improvisa i li falta un recolzament més polític. Artur Mas i Duran Lleida vindran només pel míting de final de campanya. Necessitaria per exemple, que Felip Puig o Lluís Recoder li donessin un cop de mà però sembla que hi ha problemes per quadrar agendes.
   A CiU li es igual el resultat que obtingui Zaballos. ¿Quin millor alcalde podrien trobar per a Lleida que Àngel Ros i Domingo?



Pau Echauz