Carn d'Olla

Puntada a l’estufa!!!

Perquè cap dels candidats i candidates que s’enfronten diumenge a les eleccions municipals s’ha presentat a la plaça Ricard Viñes a veure, parlar, discutir, polemitzar, prometre, saludar, solidaritzar-se o fer unes canyes amb les desenes de nois i noies que des de fa tres dies estan plantats alli?
Què no formen part de la ciutadania de Lleida? Es que no tenen res a dir-los? Què no tenen respostes als molts interrogants que van tancant atropelladament aquests nois i noies? Que tenen por? No es volen contaminar? De què? D’espontaneitat juvenil? O també hem de creure que això està tot dirigit per una força política per fer la guitza davant les eleccions de diumenge?  L’autoritat competent només els ha enviat les seues respectives policies. Comencem bé. D’acord que s’ha de vetllar perquè no s’alteri la pau ciutadana i qui no vulgui participar en la moguda ha de poder caminar tranquil.lament per on vulgui, o anar a la feina, si en té, amb normalitat, o no veure com es malmeten les seues propietats o també els béns públics, però que la única interlocució que hàgin trobat aquests nois i noies amb l’autoritat, amb els polítics que ens manen o ens volen manar, sigui la policia ens ha de fer reflexionar a tots.
Siguin valents, coi! Vàgin a Ricard Viñes, candidats i candidates, que encara que aquesta jovenalla blasmi contra els polítics i la política potser n’aprendran els uns dels altres. No es tanquin en la seua bombolla, com sempre, perquè si segueix endavant i arriba a bon port l’empresa que han muntat aquesta canalla potser els hi faran explotar als morros. Vâgin i preguntin perquè tota aquesta gent volen fer la revolució i començar de nou o redreçar força bé, almenys, allò que no els agrada, que no funciona. Els poden dir que per albirar el futur que ara no veuen, que per trobar la feina que ara no tenen, que per viure en una societat més justa que la present, vostès s’hi deixaran la pell com a servidors públics. Però no els enganyin, sisplau. Si ho fan així, de bon rotllo i honestament, aquí i a tot arreu, potser no caldrà tornar-hi, a fotre-li una puntada a l’estufa.

Ager Sedetanus.

3 comentaris:

Joan Miquel ha dit...

No sé a qui em dirigeixo com a articulista, però si l'hi demanaria una mica d'informació, soc militant d'ICV, he estat a la plaça Ricard Vinyes, com la majoria de la gent d'ICV a Lleida i a les poblacions properes, soc candidat per Lleida (el 5) i també veig que hi ha passat i ha signat el cap de llista nostre, no volem que sembli que hi tenim interès en monopolitzar, però de ser-hi hi som. I tots!
Agrairía una rectificació. Salut!

Patricia Rocha ha dit...

Ja vaig escriure aquest matí al senyor o la senyora que se ha ficat un nom de un heroi que va a lluitar a cara descoberta.
Sóc candidata per ICV (n 22) per Lleida, vaig estar avui i ahir amb els nois de la plaça vaig signar la seva proposta, els vaig donar el meu correu electrònic, en vam ficar en la seva llista de distribuició i sobretot vaig a ascoltar les solucions que ens proposen, però no els vaig demanar el seu vot per al meu partit, em sembla una falta de respecte manipular la situació, Què passa? havia de fer-me la foto per El Segre?
Com tenen molt clar el que volen, m'ho van explicar molt bé. Pot ser podem parlar de aixo i no de fer-nos la foto:
“1. Es falso que sólo traigan protestas y no propuestas. Están en su web, y son más concretas que algunos programas electorales.
2. Es falso que estén contra los políticos. Lo que piden es políticos responsables que no estén en contra de la sociedad y que no utilicen las instituciones de todos para su interés personal.
3. Es falso que rechacen la democracia. Lo que quieren es más democracia, y que la soberanía resida en el pueblo, no en los mercados ni en los banqueros.
4. Es falso que no crean en el voto. Por eso exigen una reforma electoral, para que cualquier voto de cualquier ciudadano valga igual.
5. Es falso que sean unos antisistema. Antisistema es la corrupción, la injusticia o la impunidad. ¿Es acaso esa democracia, que ellos reivindican desde la primera palabra, contraria al sistema actual?
6. Es falso que sean violentos. Apenas ha habido incidentes, a pesar de la muchísima gente que hay.
7. Es falso que sean apolíticos. Es un movimiento apartidista, que no es igual.
8. Es falso que sean sólo jóvenes. Hay muchos jóvenes en esas plazas; jóvenes a los que ya no se podrá descalificar como “ninis” o “conformistas”. Pero también hay ciudadanos de cualquier edad.
9. Es falso que pidan la abstención. Lo que piden es el voto responsable: un atrevimiento “contra la libertad“, según el casposo criterio de la Junta Electoral de Madrid.
10. Y sobre todo es falso que esto se vaya a terminar el domingo, después de votar. Porque la democracia no consiste en votar y callar. Porque el lunes, cuando estas elecciones hayan terminado, 22 Mayo de 2011 continuará”. Ignacio Escolar “El público”

Entre oli d'oliva i ordinadors portàtils, entre l'amanida d'arròs i tots els seus paperets, desordenats i espontanis sembla impossible que estiguin tan organitzats són la punta d'un iceberg que es moura lent pero seguro.

Lluís Bosch ha dit...

El discurs dels polítics sobre les protestes és força paradoxal: és evident que els molesta molt, perquè els ha robat el protagonisme, i ho ha fet sense demanar permí i quan no s'ho esperaven. És per això que no van a dir res, ni tan sols a escoltar. Jo diria que la protesta respòn a una situació que s'ha anat crent i fent gran mentre els polítics no els hi interessava gens. Ara és just que s'ho trobin als morros.
Jo també sóc un votant d'ICV, i tendeixo a creure que ICV encara ha tingut una postura força digna envers la protesta. El que més desitjo és que s'ho apuntin de veritat, i que comprenguin d'una vegada què preocupa i què interessa la gent normal, que pateix cada cop més.