Carn d'Olla


Ara, encara heu d’afluixar menys!!!

 No us preocupeu, ni en feu un grà massa, de l’actuació de la policia divendres al matí. Tot ha estat dins un ordre, i les forces democràtiques acostumen a retroalimentar-se. En un sistema democràtic, el monopoli legal de la violència el té l’Estat i les seues franquícies i això no ho canviareu, ni ha de ser l’objectiu principal, perquè el dia que maneu vosaltres haureu de legitimar-vos també si necessiteu fer-la servir, la força. I ocasions n’hi haurà, en podeu estar ben segurs. S’ha de ser positiu, i aprofitar al vostre favor tota l’energia que han desplegat contra vosaltres. Sigui l’alcalde, sigui la Generalitat, qui ha pres la iniciativa d’enviar-vos els mossos i la policia local, no importa. Forma part del guió. Fa uns dies ja us advertiem què alguna o altra garrotada de la policia us cauria. Està als manuals, i això no ho canviareu, perquè aquesta policia potser us l’enviaria també aquell o aquella ciutadana que dos dies abans us ha signat recolzant-vos, si li toqueu el botet. La policia és un instrument que qui mana instrumentalitza –en tots els sentits de la paraula, bons i dolents, de vegades- per aconseguir la sovint mal anomenada pau social. I si un alcalde, un vianant, un comerciant o una padrina se sent amenaçada o violentada per la vostra actitud o la vostra moguda, no dubteu que us l’enviaran amb uns quants encàrrecs.  En bona lògica democràtica, aquesta mateixa policia us ha de protegir també a vosaltres, encara que us sembli estrany i mentida.
Així que focalitzem les energies en què és important. Oi que arrel de la intervenció dels mossos el matí de divendres heu obtingut molts més recolzaments espontanis? Oi que heu despertat més simpaties entre els vianants i entre la gent que us ha vist a la tele o us veurà als diaris? Oi que aquests mitjans de comunicació, com us vam advertir, ja començaven a passar de vosaltres i cada vegada venien menys per Ricard Viñes? Oi que us tornen a fer cas, encara que sigui en motiu de la ‘visita’ dels policies? Oi que entre vosaltres mateixos s’ha refet el ciment de la solidaritat, una mica estovat pel cansament de tants dies al peu de la tenda? Oi que encara teniu més ganes de seguir endavant gràcies a l’acció policial, que ha actuat de revulsiu? Oi que la propera operació dels mossos ja no us agafarà tant de sorpresa i estareu més preparats per afrontar-la, amb seny, això sí? Oi que la plaça ha quedat fins i tot millor, més endreçada, amb pancartes més xules i visibles que les desenes de cartellets que s’havien anat amuntegant des del dia 15? Oi que noteu un allau de simpatia, que fa només 24 hores esdevenia de vegades fàstic a la cara de més d’un vianant que creuava la plaça? Oi que aquesta ‘posada a punt’ de la vostra protesta, que hauria de ser la de tothom, us proporciona energia com per tornar a començar?
Doncs si esteu d’acord en uns quants d’aquests punts, penseu que la vostra empresa no ha fet més que reactivar-se i agafar embranzida,  i us ha deixat més organitzats, més crescuts, amb el sarró més ple d’arguments. Ara, doncs, més que mai no heu d’afluixar. La gent que n’està fins als collons, la gent que ho passa malament, la gent que no ho passa malament però que n’és conscient, que n’estem de malament i no es renta les mans, la bona gent, i fins i tot molts dels polítics covards que no n’han tingut prous per fer-vos costat o simplement escoltar-vos, estan amb vosaltres. Estem, esperançats, amb vosaltres.

Ager Sedetanus