Carn d'Olla


Lleida, península del cinturó roig de Barcelona 
 
Lleida és com l'Hospitalet, arsa i olé! El cinturó roig de Barcelona està desmanegat, i ara fa un bony a l'alçada de la B-23, arriba fins a Lleida per la A-2 i torna a marxar cap al Baix Llobregat. Aquest cinturó ja no és el que era, un corral on li ponen totes al PSC i el reducte d'IC, però encara hi ha un reservori important de vot esquerranós que identifica les essències de l'esquerra amb el partit dels Montilla, Zaragoza, Sala i demés prohoms. Lleida, doncs, es perfila com el Baix Llobregat de Ponent si es compleix el que diuen algunes enquestes i el candidat Àngel Ros revalida el títol de lliga municipal. Lleida serà, llavors, una de les poques ciutats catalanes i espanyoles on continuaran manant els socialistes, si hem de fer cas d'aquestes enquestes, que per totes les espanyes dibuixen un panorama blau, blau, blau i, a Catalunya, del color de la coalició que ocupa ara Sant Jaume cara mar.
És curiós observar com de les enquestes que publica el diari portanveu oficial de la progressia socialista catalana es dedueix que Lleida té moltes més similituds amb l'Hospitalet de Llobregat que no pas amb cap altra ciutat de la Catalunya interior, i això que aquí capitalegem en aquesta direcció: volem ser capital d'aquesta Catalunya interior. Coi, què n'hi ha alguna altra, de capital a la Catalunya interior? Dir això és com dir que vull ser el reiet de casa meva.
Lleida quedarà, doncs, com una península del cinturó roig de Barcelona, far de l'occident socialista, El Àlamo dels progres del Ponent català. I tots contents. 
Ager Sedetanus