Misèria i companyia

Ciutat Jardí Vice
(Capítol 13)

(Pel marquès del Centre Residencial Ponent)


-He estat fent indagacions entre els antics col-legues del gremi de la construcció i he esbrinat més coses sobre què feia l’Aleksandra, la noia russa assassinada, a Lleida. Tovarich, l’agència que representava és una immobiliària russa que a Espanya només té una altra delegació a Marbella, però a la resta del món és un nom molt conegut en punts on abunden els diners fàcils, sobretot els lligats al petroli. A la mateixa Rússia Tovarich ha construït un complex residencial de luxe als afores de la ciutat de Surgut. I una cosa encara més interessant: és l’immobiliària que es va encarregar de fer construir els principals palaus que els xeics àrabs ténen a la costa espanyola, principalment a Marbella, per això la seva delegació allí.
 

- ¡Coño, Juan! Esto se complica, ¿no? Así que esta chica rusa asesinada en Ciudad Jardín no tenía ninguna necesidad de dedicarse a hacer de puta. ¿Pero a quién vendia casas de lujo, o para quién iba a construir palacios en un pueblo como Lleida?
 

- Bé, sembla que els convidats a les festes que la teva amiga Mery celebrava al seu xalet de Ciutat Jardí poden saber-ne alguna cosa.
 

- ¿Como dices?
 

- Si, un bon col-lega que va deixar la paleta i la bastida i es va fer mosso d’esquadra m’ha dit que en aquella casa s’hi muntaven orgies de campionat.
 

- ¿Orgías en casa de la Mery?
 

- Si, i orgies amb convidats molt i molt especials, segons aquest noi.
 

- ¡Coño, Juan, suéltalo todo de una vez!
 

- Entre els convidats hi havia noies russes, entre elles l’Aleksandra, que sembla ser l’encarregada de portar les ‘amigues’, empresaris de la construcció de la ciutat, polítics de Lleida i, el més interessant, àrabs amb molts i molts calerons per gastar.
 

- ¡Madre mía! ¡¡Dónde estamos!!
 

- Segons em diu l’amic expaleta, la mort de l’Aleksandra s’hauria produït a la darrera, d’aquestes orgies, celebrada només tres dies abans que jo descobrís el cos al jardí del Jaume quan hi intentava plantar marihuana de nit, he, he,..... Sembla que la van degollar i la van anar a enterrar al jardí del Jaume, que estava a prop i que, coneixent-lo, seria una víctima propiciatòria perquè li encolomessin la mort. Així que sembla també que en Jaume res té a veure amb el cadàver. El jutge, segons aquest mosso, el deixarà aviat en llibertat.
 

- ¿Quién la mató, pues? ¿Quién está detrás del crímen de Ciudad Jardín? ¿Y por qué la mataron?
 

- Sembla que l’Aleksandra anava a explicar a un amic seu, periodista de Lleida, un assumpte que hagués revoltat la ciutat. Per això la van silenciar.
 

- ¿Revolucionar Lleida? ¿Y qué asunto era este? ¿Lo sabes?
 

- Sí.

(Continuarà)