Carn d'Olla

Us han enviat a cagar a l’era!!!


Nois i noies de Ricard Viñes, no heu sigut gaire pràctics, la veritat, i la vostra indignació es desunfla més aviat del previst. Ja us vam advertir que el temps que passarieu acampats a la plaça jugaria en contra vostra. Que els mitjans de comunicació us oblidarien més prompte que tard, en part pressionats pels qui manen de veritat. No us podeu arribar pas a imaginar com de llarg és el seu braç. Heu vist avui quin ressò heu tingut als mitjans de comunicació? Uns raconets. Doncs lliçó apresa, oi?
Us vam dir que la simpatia dels ciutadans envers el vostre moviment aniria de capa caiguda si no sortieu a mobilitzar, si us quedàveu quiets a la plaça veient-les venir i fent el kumbaià. Que molts d’aquests ciutadans, comerciants inclosos, s’emprenyarien si no deixàveu de fer nosa al mateix lloc, soroll dels claxons dels cotxes inclòs. Que les enquestes que es fan arreu sobre la vostra moguda començarien a girar d’aclaparadorament favorables a la vostra indignació a una cada vegada més clara indiferència i fins i tot cap a l’enuig. I així ha sigut.
Us vam dir també que no focalitzessiu l’objectiu en els mossos d’esquadra i la guàrdia urbana, que només eren uns instruments. Els fets de divendres passat s’havien d’haver descomptat, com a la borsa, perquè formen part del ritual, i els que us els van enviar saben perfectament que si us enredàveu amb els arbres, mai veurieu clar el bosc. Heu, aquí i a Barcelona, elevat a categoria l’anècdota, i ara ben bé que els hi va a determinats partits què, no heu d’oblidar, estan al mateix bàndol, al de les politges que transmeten els moviments-ordres del sistema partitocràtic establert. Els vostres blaus, les garrotades que us han fotut, s’han convertit en mercaderia política avariada, que alimentarà uns quants policies més com aquell psicòpata que va escriure al facebook que no us va pugue fotre totes les hòsties que li demanava el seu cervell corcat.
Heu obtingut, això sí, la benedicció del bisbe Piris, que això sempre és un punt, però de l’altre món, i també heu vist com l’alcalde s’esconillava de la seua responsabilitat en l’esbandida del divendres. Ha estat prou hàbil per traure’s les puces de sobre, perquè sap que qualsevol de can Puig no tindrà pas pebrots d’acusar-lo ara d’haver demanat la ‘neteja’ de la plaça.
I heu decidit en assemblea, segons els diaris, acudir als plens municipals amb samarretes al.legòriques a la vostra performance per a fer-vos notar. Doncs dels instruments que us proposàvem dilluns (llegiu ‘Abandoneu Ricard Viñes!!!) n’heu triat només un, i el què és més greu, el pitjor! Perquè de plens municipals se’n fa només un al mes, a una sala del segon pis de la Paeria on no hi ha cap dificultat per arribar-hi, als que no hi va ni Déu i, també un punt per a nota, és dels actes públics que es fan a Lleida el què menys interès desperta en els mitjans de comunicació, que ni el retraten ni el filmen perquè tot està dat i beneït, i més amb una majoria absoluta.
Sentim dir-vos que heu equivocat el tret, com amb la mega-tallada del trànsit a la Rambla d’Aragó el dimarts. Us vam alertar sobre possibles entabanades. Si això ho heu decidit en assemblea, fa l’efecte que potser s’hi ha colat un submarí, en aquesta reunió, perquè no hi ha res més fàcil que manipular-la, l’assemblea. I alguns dels que estaran llegint això saben perfectament de què parlem i com es fa i com es controlen els tempus, les concurrències i, en definitiva, les voluntats.
Si el vostre moviment, que tantes esperances ha aixecat entre milers de ciutadans, s’ha d’esvaïr així, us han estabulat ben bé a la pleta, i uns han enviat a cagar a l’era. Sempre podreu dir, però, com el clàssic, que va ser bonic mentre va durar. Siau!

Ager Sedetanus

1 comentari:

Anònim ha dit...

Serà recordat amb un somriure als llavis i qui dia passa any empeny.