Fracassa l'explotació privada de la Llotja

Fa uns mesos deiem al Carajillo Party que Lleida entrava en una pendent de decadència que ningú sap on s'aturarà. N'hem anat parlant, dels diferents vectors d'aquesta decadència de la ciutat de cartró-pedra bastida amb uns recursos que ara ens farien prou falta per no veure pels carrers tanta misèria. Una despesa gegantina que no ha servit ni per poder netejar ara els carrers, ni per augmentar per sobre dels 200.000 euros la partida que la Paeria destina enguany -i no ha pujat gaire els darrers anys malgrat l'hecatombe econòmica i els 14.000 aturats que hi ha a la ciutat- a auxiliar les famílies que no poden pagar l'aigua o el gas. Això sí, el museu d'imagineria religiosa de la congregació dels Dolors ja té consignats 81.000 euros al pressupost de la Paeria d'aquest any. El que és important, s'ha de pagar quan toca.
Avui en parlarem breument, d'un altre d'aquests vectors decadents: la constatació fefaent que l'explotació privada de la Llotja ha estat un autèntic fracàs. La Llotja de Lleida SA, que es va fer càrrec de la vessant congressual i de restauració del mausoleu de Pardinyes ha fet figa. L'any passat ja va fugir cames ajudeu-me en Jaume Tàpies, el prestigiós restaurador i hoteler de la Seu quan va veure el percal. I ara les restes de la societat han estat venudes, diuen que per un simbòlic euro, a una empresa de càtering i restauració de Torrefarrera, que s'encarregarà, almenys, dels àpats dels que es reuneixen a la Llotja de tant en tant. Ja ho vam dir aqui fa poc: la BBC s'instal.la a la Llotja, Bodes, Banquets i Comunions, que per comptar assistents ja va bé a l'Ajuntament, doncs ho fa passar tot per congressistes i assimilats. Tot i les injeccions de la Paeria en diferents conceptes, el malalt no ha pogut sobreviure, potser perquè el medi és hostil per determinades grandeses.
Seguirem informant sobre aquest afer, doncs no s'acaba aqui, perquè la Llotja ha tancat l'exercici 2011 amb 1.250.000 euros de pèrdues. El petit consol és que el 2010 en va perdre el doble. I aquest dispendi el paguem tots els lleidatans.
Ai, i atenció al Magical de Gardeny, el Hollywood lleidatà. Promet emocions.


Ager Sedetanus