LA MALA SETMANA

La CUP amplia la querella contra el consell de Catalunya Caixa per la Llotja de Lleida

La CUP de Lleida ha presentat aquest passat dijous un escrit d'ampliació de la querella contra el consell de Catalunya Caixa quan estava presidit per Narcís Serra, per l'operació crediticia i immobiliària de la construcció de la Llotja de Lleida, ha assegurat a Europa Press l'advocada de la formació, Esther Sancho.

El partit independentista, que exerceix d'acusació popular en la denúncia de Fiscalia contra Serra i l'exdirector general Adolf Todó, ha assegurat en un comunicat que l'operació, valorada en 50 milions d'euros, va consistir en l'adquisició d'un terreny municipal amb el compromís d'edificar dues torres de gran alçada, un projecte que mai es va fer realitat.

La "administració deslleial" que segons la formació ha d'investigar ara el jutjat, és la presa de decisions en la compra del terreny per un valor molt superior al de mercat i la no execució del projecte, malgrat saber que suposaria greus perjudicis per a l'entitat, a més de l'operació de pròrroga de la hipoteca.

La CUP ha precisat que l'ampliació de la querella es basa en les informacions publicades en la revista de Lleida 'La Quera' sobre les possibles irregularitats de Caixa Catalunya amb les quals l'entitat hauria perdut 80 milions, uns diners que segons Esther Sancho acabarà assumint la ciutadania amb el rescat bancari del FROB.

"Arran de la recerca periodística, la CUP ha elaborat l'ampliació de la querella i l'ha presentat a la ciutat de la justícia de Barcelona", conclou el comunicat.


(De moment només reproduïm la nota d'Europa Press amb el comunicat de la CUP. Al proper número de 'La Quera', l'últim dimecres de novembre, i aquí mateix, al Carajillo Party, us oferirem pèls i senyals de l'empaperada judicial per un dels negocis polítics més foscos que hi han hagut mai a Lleida)