Carn d'Olla

Oblidem-nos de Veterinària, a la UdL

L'any 2008, l'autoritat acadèmica del segon tripartit i la Universitat de Lleida signaven un conveni segons el qual trenta titulats del nou grau en Ciència i Salut Animal que començava a impartir-se a la UdL podrien passar automàticament a Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona i fer aquesta carrera amb dos cursos més. 
Aquell conveni ja va nàixer tarat, perquè hom va veure que es tractava de donar pedigrí a una titulació, el grau de Ciència i Salut animal que s'estrenava al campus d'Agrònoms i que van gestar, entre altres 'pares' i 'mares', grans integradores de porcí que necessitaven a les seves granges mà d'obra alternativa i més barata que els veterinaris.
La tara d'aquell conveni va esclatar com una butllofa de pus fa unes setmanes, al trascendir que la facultat de Veterinària de la UAB no estava pas disposada a acceptar aquesta porta falsa d'entrada a una titulació que té et seu prestigi ben guanyat a tot Europa. 
Davant aquest rebuig manifest, la Generalitat, concretament el secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ara ja del govern convergent, va traure pit i va dir que el conveni es faria complir. L'excusa era que el rector de l'Autònoma hi estava a favor i que es contempla una doble titulació, dues vies per assolir ser veterinari a Catalunya.
Doncs llegides aquestes afirmacions de'n Castellà, la decana de la facultat de Veterinària de l'Autònoma, Reyes Pla, va publicar divendres passat en un web especialitzat (cliqueu l'enllaç, més avall, que no té desperdici), una carta on demolidorament explicita que si la Generalitat i la UdL volen encolomar-los cada curs trenta graduats en Ciència i Salut Animal perquè acabin sortint fets uns veterinaris, gairebé hauran de passar per sobre del seu cadàver, del dels membres del claustre i del dels professionals del ram.
La degana atribueix el conveni del 2008 a una pressió política territorial i advoca per concentrar els estudis de Veterinària, com cal, on són ara, a l'Autònoma, sobretot tenint en compte que cada curs només entre 5 i 7 estudiants lleidatans s'hi matriculen. Per aquesta demanda, deu pensar més d'un, no cal pas una facultat de Veterinària a Lleida, ni ara ni als anys 80, quan es va esmunyir aquest somni o, segons qui ho digui, miratge.

 Ager Sedetanus

http://argos.portalveterinaria.com/noticia/8843/MUNDO-UNIVERSITARIO/La-UAB-se-equivoco-al-firmar-los-convenios-para-reconocer-automaticamente-un-numero-fijo-de-creditos-a-los-egresados-de-CSA.html