Carn d'Olla

On són ara, els menjacapellans del PSC?

  'Deus caritas est', diu el Sant Pare Benet XVI. I així sembla haver-ho entès l'alcalde de Lleida, l'Àngel Ros, doncs com a bon samarità ha corregut a socórrer els desvalguts amb 30.000 euros l'any, i durant 16 anys, perquè es facin un museu. El nostre alcalde posa en pràctica sempre que pot aquesta virtut teologal de la caritat cristiana, però de vegades n'equivoca el proïsme, és a dir, el subjecte d'aquesta caritat. Aquesta setmana els lleidatans hem conegut, alguns víctimes d'un immediat acte reflex d'esparverament i d'empinament de cabellera i, pel que sembla, la gran majoria amb un semenfotisme còsmic, que el nostre alcalde ha decidit donar 30.000 euros anuals i durant 16 anys (el que fa un total de 480.000 euros, 80 milions de pessetes) a la Reial, Venerable i Molt Il.lustre Congregació de Nostra Senyora dels Dolors de la ciutat de Lleida perquè pugui construir el "Museu d'Imatgeria Processional i Religiositat Popular de Lleida", que està pressupostat en 852.000 euros. Si senyor, el primer és el primer! L'imatgeria processional abans que el museu Jaume Morera, i abans que les misèries de la gent que pateix la crisi. No qualificarem pas aqui d'insensible davant la realitat quotidiana la Congregació dels Dolors, perquè ja haurà de donar prou explicacions a l'Altíssim de quines són les seues, de prioritats en els temps que vivim. Aqui només volem qüestionar, perquè batua Déu que no ho ha fet cap mortal encara, l'alegria amb què s'administren els calerons de tots per part de l'inquilí del palau de la Banqueta. Perquè en un moment de retallades de les aportacions a les entitats d'acció social, exhibir aquest dispendi per una causa que pot ser molt noble, però que pot esperar millors temps (prioritzar l'assignació dels recursos públics, en diuen), fa senzillament mal als ulls i frega el pecat venial. Què en diu, d'això, el pare Sunyol, d'Arrels, l'entitat que treballa pels sense sostre? I el senyor Baró, director de Càritas Diocesana de Lleida? I el senyor bisbe, Joan Piris? I l'imam de la mesquita del carrer del Nord, que té tots els fidels resant al ras, ara que a França ho acaben de prohibir, això de resar al carrer? (Una idea, senyor alcalde?). A tothom li sembla bé? Ningú hi veu cap però? És per por? A l'alcalde? A la Congregació dels Dolors? Als dos? O ho veuen normal, aquest gest, després què el 10 d'abril passat, en plena precampanya de les municipals, la Congregació dels Dolors convidès precisament a l'alcalde Ros a fer el pregó de Setmana Santa? Ens assegurem així un 'bajo palio' etern? O el cel? Per cert, on són ara els menjacapellans del PSC, partit que vol liderar el nostre benefactor?


Ager Sedetanus

5 comentaris:

Unknown ha dit...

La pseudo democràcia ibèrica s'allotja encara sota les estructures caciquils tan nostres i pròpies del segle XVIII que la transició pactada va voler (i ha aconseguit) perpetuar. És el que hi ha. Recordem que l'alcalde de Lleida, avui candidat a dirigir el PSC, està avalat pel seu "èxit" electoral: una majoria absoluta aconseguida en unes eleccions amb el registre de participació més baix de totes les ciutats catalanes (40%). Però així són les regles del joc "democràtic" que ells han creat i que té com a únic objectiu mantenir ad eternam la tan nostrada societat catòlica, apostòlica, neo liberal i immobiliària. D'axó es tracta. Amén.

Josep Borràs ha dit...

Almenys la CUP ha fet una queixa pública, contestada ja per la regidora Parra als diaris, si se'n pot dir contestar d'enaltir les grans virtuts de la congregació catòlica en qüestió durant tota una carta que en cap moment respon al que se li preguntava: perquè hi ha diners per la congregació privada i no per al Museu Morera i l'arxiu?? http://lleida.cup.cat/noticia/la-cup-considera-la-subvenci%C3%B3-municipal-un-museu-privat-i-religi%C3%B3s-com-una-presa-de-p%C3%A8l-les

Estrella ha dit...

Perfecte!!!

Anònim ha dit...

http://baixcapdalt.blogspot.com/2011/09/politica-dequipaments-publics.html

Carajillo Party ha dit...

Amén!