Què passa quan un còmic en lloc de fer riure, fa pena

Una pèrdua irreparable per a la política local

Els cercles polítics lleidatans han reaccionat amb sorpresa i preocupació a l’anunci fet pel regidor de la Paeria, Xema Solé Solà, de que no pensa repetir com a regidor, i el que és mes greu, abandona definitivament la política. Hi ha sorpresa, perquè el Partit Popular perd un dels seus polítics més vàlids, un paer al servei dels ciutadans, que treballava per al seu partit, fins i tot en els moments més difícils, obligat a fer coses, que, ara ho sabem, feien trontollar la seva consciència. Lamentem la pèrdua d’un polític que aportava molta màgia al Partit Popular i a la Paeria. Si ens hem decidit a publicar el seu testament polític, un comunicat difós entre els medis de comunicació de Lleida, és pel seu caràcter de denúncia. Xema Solé Solà ha estat una víctima de la manca de democràcia dins de l’estructura interna del PP. Entre línies es nota el patiment i els moments difícils que el regidor ha hagut de passar, situacions que li han provocat nombrosos problemes de consciència. Xema Solé Solà abandona la política i es hora de denunciar el desaprofitament que la societat lleidatana fa dels seus ciutadans més valuosos.
   El document que us oferim és quelcom excepcional, la consciència d’un caradura.

Xema Solé no repetirà com a regidor i abandona la política

El regidor del PP a l'Ajuntament de Lleida Xema Solé Solà ha pres la decisió de no repetir com a candidat a les eleccions municipals que se celebraran el proper mes de maig, segons ha comunicat a alguns membres de la direcció del seu partit.
L'edil del Partit Popular, que havia ocupat el cinquè lloc de la llista del PP a la Paeria fa quatre anys, ha decidit també abandonar la política activa i, en aquests moments, baralla fins i tot la possibilitat de donar-se de baixa de la formació política, a la qual ha estat vinculat des de fa gairebé una dècada.
Solé Solà argumenta que són vàries les causes que li han portat a adoptar aquesta decisió, però que prevalen especialment les professionals, ja que la seva vinculació política ha condicionat negativament la seva activitat artística.
El regidor del PP, conegut al món de l'espectacle com Màgic Xema, manifesta la seva intenció de potenciar la seva faceta artística amb un nou projecte orientat al món de la formació empresarial, en el qual es combinen les tècniques de comunicació i expressió, amb la màgia; i potenciar alhora les gales en directe i les seves intervencions en TV.
No obstant això, el paer de Lleida també s'ha vist empès a prendre aquesta decisió per raons polítiques, en estar en clara disconformitat amb la filosofia i maneres de procedir del seu partit en diversos temes sensibles.


Segons el regidor “si ens haguéssim dotat d'una norma que impedís perpetuar-se (sic) en el poder més de 8 anys, s'evitaria caure en la professionalització de la política o que en ella s’aixopluguessin un bon nombre de persones que no tenen ni ofici ni benefici, que és el germen de tots els mals de la corrupció”. 


Per a Xema Solé, la gestió dels mitjans públics des que el Partit Popular està al Govern és nefasta. Critica obertament que es castigui als productes culturals amb un IVA del 21 per cent, mentre que la pornografia només pagui el 4; censura el poc suport donat a les PIMES i els autònoms, que són els motors de l'economia i de la creació d'ocupació al nostre país, i retreu la política de comunicació de la seva formació, tant la interna com l'externa, en recordar el seu passat com a periodista. “On hem arribat! Quan treballava a la ràdio no s'haguessin atrevit a convocar una roda de premsa sense preguntes o a través d'un plasma, ja que s'haguessin quedat sols”. (Tall de veu 1)
Però les crítiques i retrets abasten altres facetes, a més de la política comunicativa. La falta de democràcia interna tampoc en queda al marge. “El PP és una organització vertical i dictatorial, on l'opinió del militant no té cap valor i on mai es plantejarà un exercici de primàries”, diu el regidor. (Tall de veu 2)
El regidor de la Paeria tampoc fuig els escàndols de corrupció que afecten el PP. “És cert que no són exclusiva del Partit Popular. Totes les formacions polítiques tenen algun cas per avergonyir-se, però la majoria d'aquests s'haurien pogut evitar un 90 per cent de les vegades si ens haguéssim dotat d'una norma que impedís perpetuar-se en el poder més de 8 anys”, segueix argumentant.
Amb aquest tipus de mesures s'evitaria caure en la professionalització de la política o que en ella s’aixopluguessin un bon nombre de persones que no tenen ni ofici ni benefici, que és el germen de tots els mals de la corrupció. “El pas que ara dono, puc donar-ho perquè no depenc de cap càrrec per guanyar-me la vida. Jo no he de triomfar en la política, perquè ja he triomfat en la meva activitat professional”, continua. (Tall de veu 3)
Xema Solé, malgrat no ser partidari del dret a decidir sobre la sobirania de Catalunya, considera que tant el seu partit com el Govern del PP no han sabut gestionar ni negociar el problema, ja que han permès que aquest hagi arribat a extrems que ara són difícils de resoldre.
En aquest sentit, estava en total desacord d’haver tolerat que el PP deixés l'alcaldia de Benavent de Segrià, només per obrir o tancar una porta, en al·lusió a la negativa del seu titular a permetre exercir el dret a vot el passat 9-N.
Les taxes judicials del ministre Alberto Ruiz Gallardón, que discriminen als pobres per accedir a la Justícia, deixant-la només com un dret per a rics, o la procastinació –anar a resoldre primer les coses fàcils i deixar sempre les més difícils per l'endemà–, en la qual ha caigut el PP, eren altres de les crítiques argumentades per Xema Solé Solà de renunciar a seguir en la política activa, tornant a l'activitat professional privada.